Deadline
17 martie 2016
La fotografiat prin București
20 martie 2016
Show all

ZigZag prin România

Acum câteva săptămâni am fost căutat de o echipă de tineri care se ocupă cu promovarea României. Pe scurt, sunt un grup de prieteni din zona moldovei care s-au hotărât să plece în excursie prin România și să marcheze fiecare județ pe harta lor. Și pentru că pasiunea pentru călătorit este una mare, s-au gândit ca în fiecare județ pe care îl vizitează să scoată la lumină tot ce are el mai bun, de la locuri până la oameni, desigur făcând eforturi uriașe. Detalii pe larg despre cine sunt și tot ce fac găsiți pe Pagina de facebook, site-ul lor si contul de youtube .

Eu o să mă rezum la ceea ce am trăit atunci când le-am cunoscut povestea. Fiind un pasionat de fotografie și dornic de a cunoaște locuri noi pentru a fi fotografiate, am fost fascinat de ideea lor nebunească de a pleca din județ în județ, cu scopul de a-l promova. Le-am înțeles povestea foarte bine și oarecum mă simt puțin dator față de ei, pentru că tot ce fac, lăsând la o parte plimbările și „distracțiile”, ei depun un efort extraordinar. Chiar muncesc, muncesc să strângă informații pentru a crea un ghid local, practic, recartografiază România cu ce a mai rămas din ea. Ce fac ei trebuia să facă guvernul de mult, dar tot ce avem în momentul de față sunt doar frustrări că nu avem turism. Da, nu avem pentru că nimeni nu se ocupă de el, e nevoie ca niște tineri de vârsta mea să stea departe de familii câțiva ani, să bată pe la ușa unuia și altuia în speranța că vor găsi un loc unde să doarmă. Toate astea pentru ce? Doar de dragul de a te plimba? Nu, poate o faci, o lună, două, dar ei deja sunt plecați de un an jumătate de acasă și continuă să stea plecați. Am încercat să îi ajut cât de mult am putut, din păcate și-au ales o perioadă cam nefastă pentru județul nostru (Olt) și nu am dorit să surprind imagini cu orașul într-un cadru bacovian. Le-am promis că voi rămâne aici și le voi fotografia orașul când trebuie fotografiat. Noi suntem un județ sărăcăcios din punct de vedere turistic, asta e evident, dar cum spuneau și reprezentanții culturii din Olt, în ciuda lipsei de obiective turistice, tradițiile s-au păstrat destul de mult și poate cu ajutorul acestui proiect aceste tradiții să fie scoase mai mult la lumină.

Îi respect pentru ceea ce fac și înclin capul în fața lor, poate unii nu vă dați seama cât de gravă e situația, dar la ora actuală turismul în România îl face un grup de 10 tineri cu bani din buzunarele proprii și cu ajutorul câtorva oameni care înțeleg situația.

Țineți minte ce vă spun, România e o țară mare și frumoasă, din păcate oamenii o fac mică și urâtă. E timpul pentru o schimbare!

Aici aveți cateva de la fotografiile evenimentului organizat astăzi (17.03.2016)

Numai bine! 🙂

Comments are closed.