Minciuni și gânduri
19 februarie 2016
Iubește!
21 februarie 2016
Show all

Speranțe

Indiferent de ceea ce  avem de făcut, în orice trebuie să existe speranța. Întotdeauna trebuie să credem că totul va ieșii cum trebuie, să sperăm în reușitele noastre, să fim încrezători în propria persoană. Având o gândire pozitivă vom trece mai ușor peste situațiile critice și vom avea un plus de tonus care ne va ajuta șă fim mai stăpâni pe noi.

Dar, totuși, ce te faci când speranța dispare și îți înseală așteptările?

Desigur, trebuie să luăm în calcul si acest aspect, deoarece există riscul să avem un eșec, de altfel acestă este și marele dezavantaj al speranței, chiar dacă este cel mai bun mod de a-ți ridica moralul e bine de știut că în cazul unui eșec, sentimentul de vinovăție se va dubla. Pe lângă reproșurile că te-ai fi putut descurca mai bine, ți se adaugă și reproșurile că ai fost mult prea încrezător și mult prea relaxat.

Atunci, oare e bine să sperăm?

Evident, în ciuda faptului că vom putea eșua, trebuie să credem în propriile forțe. Știu cum e să ai un eșec atunci când ai așteptări mari, începi să îți pui o sumedenie de întrebări, să analizezi situațiile, te dezapreciezi și riști să cazi într-o mică depresie. Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da ca să treceți cu bine peste situații de genul este să tratați totul cu mult realism. Așa vă veți da seama cu adevărat care au fost greșelile pe care le-ați făcut, care este valoarea voastră în acel moment și care sunt posibilitățile de reușită pe viitor. Iar dacă alegeți să sperați la bine, ceea ce vă și recomand, trebuie să vă implicați și să vă pregătiți moral și pentru posibilitatea unui eșec.

Să aveți o duminică plăcută!

Numai bine! 🙂

Comments are closed.