Crudul nostru viitor
17 august 2016
#Selfie69
21 septembrie 2016
Show all

România reală

Acum vreo două săptămâni am fost vizitați de americani. Mai exact este vorba de doi bloggerași din ținutul tuturor posibilităților care s-au gândit să includă în traseul lor de vacanță și țara lui Dracula. Fiind postaci de meserie aceștia au făcut un mic review al țării noastre, un review ce n-a fost prea fericit pentru noi. Și cum suntem un popor cu orgoliu mare, reacțiile n-au întârziat să apară.

Ce au spus ei mai exact? Foarte simplu, au relatat realitatea. O realitate ce noi o acceptăm, o criticăm, facem caterincă pe seama ei, dar curios e că atunci când un străin vorbește despre ea începem să aruncăm cu noroi în el și bursc descoperim frumusețile țării ca și cum înainte n-ar fi existat. Stiți genul ăla de om care spune ca nevastă-sa e proastă, urâtă și curvă, dar când îi spune altul lucrurile pe care el însuși le-a susținut, se trezeste firea protectoare și războinică care sustine contrariul? Cam așa suntem noi.

Da, țara noastră e exagerat de frumoasă, avem aproape toate tipurile de relief și o mulțime de locuri splendide. Avem orașe uimitoare cu povești și o istorie impresionantă, din păcate cam atât putem să spunem ceva frumos despre țara noastră privit din perspectiva unui om care vine pentru prima data. Poate ați uitat, voi, romanilor, că suntem în era vitezei tehnologice. Ca să faci față lumii moderne trebuie să te adaptezi acestui ritm alert, iar ca să faci asta ai nevoie în primul rând de infrastructură, lucru ce acei americani l-au sesizat când au venit la noi și au povestit despre lungile și plictisitoarele drumuri cu trenul, o problemă pe care și noi o acuzăm, corect? Apoi, ca să faci un pas în tandem cu civilizația trebuie să ai curățenie, ceea ce nu prea avem, corect? Altă chestie despre care ei au vorbit, și cu părere de rău trebuie să îi aprob.

Asta e realitatea, dincolo de frumusețea țării trebuie să recunoaștem că țara noastră are nevoie de un „make-up” total. Nu e suficient să fii doar frumos, mai trebuie să te și aranjezi puțin, căci degeaba ai trăsături frumoase dacă după tine miroase a cușcă de sconcși și prin păr îți umblă rândunicile. Trebuie să învățăm să fim mai civilizați, mai ordonați și mai curați și sunt convins că dacă facem asta, toți cei care vin la noi în țară vor privi altfel România noastră.

Am uitat să vorbesc și despre ceilalți doi americani, de data asta un el și un el care au venit la distracție în București, în luna August când toată lumea e în concediu, iar studenții sunt acasă. Băiețașii s-au dus pe centrul vechi ca au auzit ei că acolo e distracție și fiind gagicari de meserie au agățat toate fetele de acolo spunând că româncele sunt femei ușoare. Partea amuzantă e că ei au agățat chiar curve, și ce e și mai amuzant e că s-au chinuit să le agațe. În fine, nu știu cum s-a finalizat treaba și ce impresie au cei doi după această experiență, dar sper ca luna de miere pe care au petrecut-o împreună la noi în țară să le fi lărgit și mai mult ANALogia sufletului.

Numai bine! 🙂

Comments are closed.