România autoexclusă de la EUroVISION

Altă matematică – Nichita Stănescu
21 aprilie 2016
Fie ca…
28 aprilie 2016
Show all

România autoexclusă de la EUroVISION

România a fost exclusă de la concursul muzical Eurovision din pricina unor datorii acumulate de TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ, acea televiziune pentru care, noi, românii, cotizăm lunar aproximativ 4 lei băgaţi pe gât în factura de curent. Cu toate ăstea, TVR a reuşit să strângă datorii în valoare de 16 milioane Franci Elveţieni, n-am idee cum şi de ce, dar se pare că încă o dată ne-am făcut de rahat. Puţin mă interesează că am fost descalificaţi de la acel concurs, oricum noi nu contam acolo şi eram de umplutură, dar mă deranjează că din nou ţinem prima pagină a ziarelor din Europa cu chestii negative.

Mă întreb, ce Dumnezeu fac ăştia cu toţi banii strânşi din impozite, taxe, cotizaţii şi amenzi, că pe zi ce trece parcă suntem şi mai fomişti. Când merg pe stradă văd maşini de top, oameni îmbrăcaţi bine, cu telefoane de ultimă generaţie, cozi la hipermarketuri, cafenele pline, dar noi tot săraci şi îndatoraţi suntem, ne merge rău. Pe bune? Unde se duc aceşti bani? De ce trebuie să ne facem de căcat de fiecare dată? De ce nu ne putem schimba şi noi mentalitatea? Sincer, mi-e ruşine de toţi şi toate.

Oare cât o să mai ţină această ignoranţă a politicienilor? Oare când ne vom trezi noi ca popor? De ce nu încercăm să gândim şi noi puţin cu capul şi să nu ne mai lăsăm prostiţi de pixuri, tricouri şi vorbe dulci? Când o să renunţăm la ideea de a strange toate căcaturile în casă în speranţa că vom avea cândva nevoie de ele? Niciodată, firea noastră de români strângători şi gospodari ce ni s-a injectat în creiere de către sistemul educaţional comunist ne determină să ne dorim acest lucru. Toate învăţăturile ăstea primite în şcoală  ar trebui să fie atent selecţionate deoarece am impresia că o mare parte din comportamentul nostru jegos şi aici mă refer la nivel de populaţie, este cauzat din pricina acestor idei menite să ne închidă şi să ne limiteze în gândire. Suntem maeştrii la smecherie, la combinăreală, la stat degeaba şi cel mai important, maeştrii la plâns.  Când e să întâmpinăm o problemă noi nu încercăm să găsim o soluţie, ci începem şă căutăm scuze şi să ne plângem în speranţa că ne va rezolva tovarăşul. E cam greu cu demnitatea pe la noi, decât să recunoşti că ai greşit mai bine te laşi penetrat în fund, că aşa am învăţat, luptăm până la capăt pentru ideea noastră, noi suntem cei mai deştepţi.

Am spus toate aceste lucruri pentru că asta e o problemă pe care o avem toţi şi cred că e timpul să ne schimbăm uşor, uşor, unul câte unul. Sancţiunea pe care am primit-o astăzi e numai din vina noastră, noi nu am fost excluşi, ci ne-am autoexclus!

Schimbarea începe cu noi! Voi repeta acest lucru la nesfârşit.

Numai bine! 🙂

Comments are closed.