Meteosensibil
10 martie 2016
Folosește-mă și pleacă!
12 martie 2016
Show all

Reușește singur!

Ca să reușești în ceea ce îți propui, de cele mai multe ori trebuie să faci comparații. Fie că alegi să te compari cu părinții tăi, bunicii, frații, prietenii sau chiar cu tine, acesta este o acține instictivă a creierului care este dezvoltată în principal de partea competitivă a lui. În mod evident cei mai mulți aleg să se compare cu contracandidații, este mult mai ușor să ieși dintr-un impas și din acest motiv de foarte multe ori ne-am regăsit la școală în situația când nu aveam tema făcută, iar îngrijorarea că vom primii notă mică dispărea subit la aflarea veștii că o mare parte din colegi nu o făcusera, și totuși, în ciuda acestui lucru, chiar dacă primeam notă mica reușeam să ne inducem în cap ideea că am fost neîndreptățiți și astfel treceam mai mai repede peste această problemă. Pe termen scurt este cea mai benefică modalitate de a reuși să te menții tare din punct de vedere psihic, dar pe termen lung vei avea de suferit. Făcând comparații de performanțe între tine și ceilalți și făcând un obicei din acest lucru, nu vei face nimic altceva decât să îți încetinești timpul de evoluție. Aparent, pentru tine va fi ceva bun, la fiecare reușită vei avea o satisfacție, dar din păcate nu vei nota și eșecurile fiind prea ocupat să îți găsești scuze, astfel, dacă vei trage linie îți vei da seama că evoluția ta nu e constantă.

Ca să reușești nu ai nevoie să te hrănești cu eșecurile altora, ci să te ambiționezi uitându-te la propriile eșecuri. Fixându-ți atenția mai mult asupra ta, îți vei da seama care sunt problemele ce te țin în loc. Și acest lucru e valabil în orice domeniu de la job, până la școală sau relații interumane. Tu trebuie să fii mai bun decat tine, nu decât ceilalți, chiar dacă te afli în competiție directă cu ei, căci la final nu te duci să le reproșezi lor pentru un eventual insucces.

O să reușești!!!„, am văzut asta scris undeva și ea a reușit! Așa că dacă vă propuneți ceva, credeți și totul va fi bine!

Numai bine! 🙂

Comments are closed.