Lupta împotriva noastră

La fotografiat prin București
20 martie 2016
„Ilegitim” de singur
22 martie 2016
Show all

Lupta împotriva noastră

Mă scârbește ideea de luptă împotriva terorismului pentru că acest lucru nu se întâmplă. La ora actuală combaterea terorismului e un subiect care doar vinde bine și atât. Nimeni nu ia niște măsuri adevărate, ci doar se restricționează anumite drepturi care afectează toți cetățenii planetei, dar fără niciun rezultat. Au început să se organizeze tabere, workshopuri, ședințe în care se discută aceste probleme, dar fără niciun scop plauzibil, sunt doar pierderi de timp în care se dezbat niște idei și se pasează de la unul la altul, iar la final trăiesc cu impresia că au realizat ceva. Nu, nu realizezi nimic doar participând la niște adunări în care ți se spune cine cred ei că sunt teroriști, de ce acționează și ce zone vizează, n-am nevoie să pierd câteva ore din viață ca cineva să îmi repete asta, văd realitatea și asta îmi ajunge. Nu am nevoie de oameni la costum să îmi spună cât de gravă e situația și mai mult, nu am nevoie de acești oameni care îşi sustin ideile plecând de la premisa „Eu cred că asta ne-ar ajuta să oprim terorismul…„, pe hârtie și comunismul era perfect, dar aplicându-l ne-am dat seama că nu e prea roz și e mai mult gri.

Suntem sufocați de mii de ONG-uri care apără drepturile omului, dar când e vorba de ceva serios, nimeni nu scoate capul în față. Se ascund pe te miri unde, poate, poate nu îi vede nimeni, iar când e de cules lauri sunt primii care apar. Am ajuns să apărăm orice, și ne autodistrugem cu propriile credințe. Murim cu fraza în mână „Stop rasismului„, dar lumea e plină de ură rasială și se acționează doar când subiectul vinde bine pentru mass media. Credem în lozinci, în idei, dar nimeni nu le pune în aplicare. Ne place să ne dăm importanți, sa folosim cuvinte elevate, dar nimeni nu vorbește de realitate, pentru că nu vinde atât de bine. Ai mai mult de câștigat dacă vinzi iluzii pentru că oamenii visează și „halesc” la nebunie visele.

Să crezi că oprești un conflict care a degenerat de mult, doar folosind vorbe frumoase și ajutându-te de ideea păcii, trebuie să fii nebun. E clar că lucrurile au scăpat de sub control, iar acest lucru ar trebui să fie luat în serios. Dacă mergem pe ideea că nouă nu ne e frică, noi nu le lăsăm înfrânți, noi credem în bunătatea umana, ei ne vor lovi din orice poziție. După câte am văzut se pare că nu rezolvăm nimic doar cu vorbele. Ce ne rămâne de făcut? Să vorbim și să credem în continuare în ideile ăstea care n-au avut niciun efect sau să ripostăm? Oare e atât de greu să se închidă granițele o perioadă, să se intensifice controalele și să se verifice toți cetățenii care sunt sau au legături cu zona Orientului Mijlociu? E discriminare? Nu, nu este discriminare, pentru că toate evenimentele acestea au fost făcute de oameni care sunt sau au legătură cu acea zonă. În cazul ăsta e cam singura soluție la care putem apela, pentru că nu știm exact unde se află și cine sunt, știm doar orientarea religioasă, asta este, cel puţin la nivel european am putea să fim mai prudenţi în privinţa lor. Spre binele nostru de data asta chiar e cazul să generalizăm, ştiu că nu e normal, uman, dar este cam ultima soluţie care ne-a mai rămas.

Aşa că domnilor diplomaţi, ar fi cazul să nu mai minţiţi populaţia şi să luaţi nişte decizii în adevăratul sens al cuvântului. Şi cred că e momentul să lăsăm mândria la o parte şi să ne recunoaştem înfrânţi o perioadă, pentru că, din pacate asta e realitatea. De multe ori chiar e mai benefic să recunoşti că îţi e teamă decât să fii mândru şi să îţi iei palme într-una. Mândria e a proştilor, judecata a celor cu cap. Vouă nu vă pasă pentru că e mai greu să ajungă gloanţele în birourile păzite de o armată de oameni, dar pe stradă realitatea e crudă, mor oameni, iar pericolul este în permanenţă.

Mie îmi este teamă, mi-e teamă pentru mine, mi-e teamă pentru prieteni, mi-e teamă pentru oameni. Faţă de mine aceşti indivizi şi-au atins scopul, aşa că este cazul să ne trezim şi să nu mai funcţionăm după ideile altora. Trebuie să trăim realitatea mai mult şi sa nu ne mai minţim!

Numai bine! 🙂

Comments are closed.