London Has Fallen

Nu-mi presimți? – Lucian Blaga
26 martie 2016
De ce nu-mi vii?
27 martie 2016
Show all

London Has Fallen

Aseară am fost la cinema și am văzut filmul „Cod roșu la Londra” sau pentru cetățenii engleziți „London has fallen”. Ce m-a determinat să mă duc la acest film a fost subiectul care văzut într-o manieră optimisto-inconștientă este la modă, dar relistic vorbind acest subiect este o problemă reală în zilele noastre. Pe scurt în film se pune accent pe terorism și încearcă să exemplifice cam cât de gravă este situația și cât de puternice sunt aceste organizații teroriste. Acțiunea este permanentă, nu prea ai timp să clipești și ești ținut în priză încontinuu, dar mai sunt și câteva scene moarte care din punctul meu de vedere nu își au locul, dar fac parte din clișeele cinematografice specifice stilului american, între un glonț și o grenadă, mai dai și un bună ziua. Repet, nu este ceva deranjant, dar te îndepărtează puțin de realitate. Oricum, filmul este puțin SF și acțiunile par puțin duse la extrem, dar până la urmă dacă nu te interesează aceste date tehnice și nu stai să te gândești dacă acele lucruri ar fi posibile în realitate, îl poți considera un film bun. Eu care nu sunt străin de partea asta a efectelor digitale, văd cu alți ochi genul acesta de filme și cred că la acest capitol s-ar fi putut lucra mai mult. Sunt mici scăpări grafice, dar insesizabile pentru cei care nu au treabă cu tehnica digitală.

Despre distribuție nu pot să comentez pentru că nu sunt un cinefil și oricum nu prea țin minte actorii, dar totuși am notat 2 actori, Morgan Freeman și Gerad Butler, cel din urmă fiind personajul principal. Sincer să fiu nu m-a dat pe spate, a fost ok, dar cred că pentru rolul acesta era mai potrivit Jason Statham.

În concluzie, îl consider un film bun, iar ca notă cred că i-aș da 7.5, 8. Merită să îl vedeți la cinema! Ah am uitat să subliniez ceva, cred că dacă acest film era 3D lucrurile se schimbau mult!

Vizionare plăcută!

Numai bine! 🙂

 

Comments are closed.