Despre fotografia de majorat
20 ianuarie 2017
De ce nu se va schimba nimic în România
24 ianuarie 2017
Show all

La un pas de tragedie

Știrea care m-a trezit azi dimineață a fost incendiul de la clubul Bamboo.
La o primă vedere nu am știut ce să cred deoarece am citit știrea pe facebook și când vine vorba de acest mediu de informare sunt extrem de selectiv cu sursele de unde culeg informațiile. După ce am verificat pe mai multe site-uri, m-am hotărât să deschid și televizorul, iar aceasta a fost confirmată în totalitate. Din păcate se întâmplase.

Recția față de acest eveniment probabil că a fost asemănătoare cu a tuturor românilor și la o primă vedere am comparat cazul cu cel din Colectiv, dar ulterior după ce am făcut mai multe căutări și am încercat să culeg mai multe informații, am exclus această idee.
Nu este un caz asemănător cu cel din Colectiv și nu pentru că acolo au existat morți și aici nu, pur și simplu cauzele și locul diferă foarte mult.

Îmi aduc aminte că după incendiul din Colectiv am comentat mult pe tema acelui subiect. Am comentat și am fost împotriva unor măsuri luate de guvern, vă aduceți aminte câte localuri au fost închise pe motiv că nu mai corespundeau noilor norme de securitate a incendiilor, inclusiv teatrul NOTARA fiind afectat de aceste măsuri.
S-a discutat mult pe seama intervenției pompierilor și a serviciului de ambulanță. S-a cerut demisia guvernului Ponta și chiar s-a obținut această demisie.
Ok, am înțeles erau nereguli înainte, dar a venit un nou guvern, și? Ce s-a rezolvat cu acest caz? Absolut nimic. S-au dat niște ordonanțe de urgență din pricina cărora s-au închis localuri și s-au luat niște măsuri care din punctul meu de vedere au fost luate doar pentru a arăta populației că există implicare la nivelul acestui caz, dar în realitate scopul a fost altul.
Nu s-a făcut nimic pentru a preveni genul acesta de tragedii, drept dovadă avem un nou incendiu într-un club, de această dată norocul celor de acolo fiind că datorită construcției nu s-a mai creat acel vid care să creeze auto aprinderea în interior. V-am spus, cauza și desfășurarea incendiilor fiind incomparabile.

Se vorbește că acest club nu avea autorizație. Încă nu s-a stabilit acest lucru, dar dacă se va demonstra lipsa avizului, ce măsuri se vor lua? Oare să fie de vină acel guvern care a preluat puterea în urma unor morți, susținând că vor face dreptate și vor îndrepta toate neregulile? Mie așa mi s-ar părea corect. Din moment ce îți asumi și preiei o funcție în urma unui asemenea eveniment, spunând că vei face dreptate, ar fi bine să și răspunzi. Dacă se dovedește că acel club nu avea autorizație de funcționare, corect ar fi să plătești și să fii judecat pentru că ai mințit un popor și nu te-ai ținut de cuvânt.

Poate mulți vă veți întreba, dar de ce să plătească guvernul tehnocrat că a ars acest club, căci nu ei dau autorizațiile. Da, așa e, nu ei dau autorizațiile, cum nici guvernul Ponta nu dădea autorizații și totuși în percepția oamenilor ei au fost principalii vinovați. Dacă suntem corecți, hai să fim până la capăt!

Trecând peste subiectul politică, mai am un singur lucru de spus în acest moment. Aștept cu nerăbdare să vad ce măsuri se vor lua și cum se va desfășura ancheta în acest caz, căci ceea ce s-a întâmplat aseară este  mai mult decât un incendiu, e o confirmare a incompetenței și a dezinteresului conducătorilor față de noi. Până când asta, domnilor?

Numai bine:)

sursa foto: Agerpres

Comments are closed.