Iubește necondiționat!

Invidia, o boală genetică
22 februarie 2016
Permis de pieton
24 februarie 2016
Show all

Iubește necondiționat!

Pentru că tot suntem într-o zi în care sărbătorim dragostea românește, voi încerca să îmi spun părerea pe scurt despre acest subiect complicat.

Ca să iubești nu ai nevoie de o zi anume, pur și simplu trebuie să iubești necondiționat în fiecare zi! Este adevărat că nu poți avea aceeași plăcere zilnic. Pot exista perioade bune din viață când senzația de iubire dispare, oricine a trăit asta la un moment dat. Atenție, am spus senzația pentru că de fapt iubirea e mult mai adâncă decât credem noi. Ce iese la suprafată sunt stări de moment, trăiri, sentimente acționate de o gândire rapidă, ca de exemplu, atunci când ai o ceartă, de multe ori ți se oprește firul și spui că pui punct relației, și totuși, te întorci. V-ați pus vreodată întrebarea, de ce m-am întors, chiar daca ceea ce s-a întâmplat nu a fost o situație plăcută? Faptul că accepți unele lucruri, că îți pasă de persoana respectivă, că te gândești la acea persoană și la binele ei, sunt câteva semne care ar trebui să vă pună pe gânduri.

Iubește omul, nu fizicul sau buzunarul! Poți trăi o viață întreagă iubindu-ți partenerul și admirând frumusețile altora. Cele mai importante calități ale unui om sunt: sinceritatea și corectitudinea față de tine, dorința de a-ți fi alături în orice moment și înțelegerea. Am și o vorbă pe tema asta: Admir toate femeile de pe pământ, dar sunt îndrăgostit numai de una! 

Iubește eforturile sale! Fiecare la rândul lui face eforturi pentru relație. Niciodată să nu porți un război făcând comparații, care face cele mai multe eforturi. Vă asigur, într-o relație eforturile sunt în egală măsură. Citez din Liviu Rebreanu: „Iubirea nu e târg, te iubesc pentru că mă iubești. Iubirea e o certitudine: te iubesc pentru că te iubesc.

Renunță la „Te iubesc!„, există oameni care au trăit o viață întreagă și nu și-au spus „Te iubesc!„, pentru că iubirea nu stă în vorbe, eforturile, dăruirea, faptele pe care le faci sunt cele care dau culoare și mențin acel foc din suflet. Florin Piersic spunea într-un discurs la o gală de premiere: „Mă copii, nu mai spuneți te iubesc, simțiți!„.

Iubește de bună dimineața, iubește de amiază, iubește de noapte bună! Să simți că iubești nu trebuie să stai gură în gură toată ziua, faptul că există o persoană alături de care te trezești și te culci, făcându-ți zilele și serile mai plăcute, înseamnă că atracția sufletească e mai puternică decât cea vizuală.

Iubește de oriunde! Marea problemă din zilele noastre este relația la distantă. Deși tehnica de socializare a evoluat extrem de mult, iar transportul a devenit mult mai accesibil ca și durată de călătorie, problema distanței într-o relație e des dezbătută de foarte mulți. Vă spun, singura distanța care te oprește să iubești e cea dintre creier și suflet. Dacă urmărești altceva decât ce am spus mai sus, e clar că trebuie să îți pui niște semne de întrebare.

Și ca un ultim sfat, spun: Iubește!

Numai bine! 🙂

Comments are closed.