Invidia, o boală genetică

Citate, vorbe, gânduri
22 februarie 2016
Iubește necondiționat!
24 februarie 2016
Show all

Invidia, o boală genetică

Invidia este unul din elementele care definesc omul. Ea face parte din firea umană și poate fi accentuată sau stăpânită în funcție de educația primită. Încă de mici avem tendința de a fi invidioși, oare, câți dintre voi nu ați râvnit la jucăriile altora? Sau de câte ori nu i-ați invidiat pe acei colegi mai înstăriți care aveau parte de vacanțe și puteau să își permită orice? Sigur, aceste episoade se petrec în copilările unde majoritatea lucrurilor se fac inconștient, dar ce te faci când ai aceste apucături la o vârstă mai mare, când ar trebui să gândești altfel situațiile?

Să fii invidios pe realizările altora înseamnă să îți înșeli propria persoană, căutând motive să nu te dezamăgești cu neputința ta. Dacă ajungi să îți faci un obicei din a contoriza succesele altora, să știi că lucrurile nu se îndreaptă într-o direcție prea buna pentru tine! Găsește puterea de a te concentra asupra a ceea ce ai de făcut, dorește-ți să fii ca ei, nu îi urî și nu te da bătut. În viață orice e realizabil, doar că ne trebuie puțină stăpânire de sine, trebuie să judecăm cu maturitate absolut toate lucrurile. Cu cât stai să analizezi reușitele altora plângându-te de insuccesele tale, cu atât pierzi distanța față de ei. Folosește-te de timpul ăsta transformându-l în ceva benefic, care să dea rezultate!

Oamenilor le pasă mai mult de cei care au, decât de cei care n-au și asta spune multe despre noi. Din fericire eu am reușit să elimin aproape de tot acest obicei, mi-am dat seama că nu merită să pierd timpul aiurea gândindu-ma la succesul altora. Am realizat că nu mă ajută să progresez în carieră și am înțeles că trebuie să muncesc mai mult. Vă recomand să faceți asta!

 Numai bine! 🙂

Comments are closed.