Iubesc muzica!
26 februarie 2016
Iarta!
29 februarie 2016
Show all

Fotografia, lumea mea

Când m-am apucat de fotografie, acum 5-6 ani, nu mi-am imaginat că voi dezvolta din această meserie, o adevărată pasiune. Plecând la drum pe ideea că voi lua aparatul în mână și și voi face o grămadă de bani, n-aș fi crezut că îmi voi schimba radical părerea și că voi acorda mult mai multă atenție acestei lumi. În perioada când m-am apucat nu treceam prin momente prea bune. Eram închis, nu aveam contact cu oamenii și nu mă simțeam comod oriunde mă duceam. Fotografia mi-a dovedit că pot fii mai apropiat de oameni, deși, nu m-am vindecat complet de această stare de jenă față de ei.

Am început să fotografiez oamenii de la distanță și treptat m-am apropiat de ei, asemenea unui asasin plătit, numai că eu o făceam pe gratis. Gratis? Ciudat, nu? De la omul care dorea să facă bani din fotografie, am ajuns să fac asta pe gratis și din plăcere. M-am documentat cât de mult am putut, dar nu suficient, aș fi putut să o fac și mai mult de atât, dar am înțeles că trecând peste minimul de cunoștințe tehnice, în fotografie trebuie să pui foarte mult suflet. Nu sunt genul de fotograf care te așează ca pe un fotomodel și care se folosește de zeci de lumini făcând artă bazându-se mult pe tehnică, nu, nici măcar nu mă consider fotograf și de multe ori îmi e rușine să mă prezint cu această titulatură. Da, spre rușinea mea nu am diplomă de fotograf, nu am urmat niciun curs specializat, am fost autodidact.

Cu ajutorul fotografiei am reușit să cunosc o altă lume și mă simt extrem de bine când fac asta. Când am aparatul la ochi, mă simt un om împlinit, toată lumea îmi zâmbește și indirect mi se îndeplinește visul naiv din copilărie când îmi doream ca toți oamenii să fie fericiți. Asta e lumea mea.  O lume plină de fantezie în care oamenii, pentru câteva secunde, sunt așa cum aș vrea eu să fie.

Voi mai scrie articole despre fotografie, multe, și sunt convins că nu vă vor plictisi. În premiera vă spun că deja am început să lucrez la prima mea carte despre fotografie, sper ca visul să fie realizabil. O să închid articolul cu un citat personal. (P.S. fotografia de la cover îmi aparține!)

„Fotografia, singurul lucru de gen feminin pe care îl iubesc și care nu m-a dezamăgit niciodată! (sorindaniel)”

Numai bine! 🙂

Comments are closed.