Prima pauza
5 martie 2016
Ziua mamei
6 martie 2016
Show all

Eu m-am schimbat! Tu?

Oamenii de când se nasc și până mor sunt într-un proces continuu de schimbare. Locul, anturajul, perioada vârstei, toate au un impact pozitiv sau negativ la adresa comportamentului. Eu am avut diferite perioade ale vieții, am avut perioade în care uram tot, dar și perioade în care iubeam tot. Nu cred că m-am schimbat din cauza anturajelor, pentru că am trăit pana la 22 de ani la scara blocului sau cum e la modă acum, în cartier, printre oameni care fumau, beau, și făceau lucruri pe care eu nu le fac acum și nici nu le-am făcut. Tot ce am fost si ce sunt este rezultatul gândurilor mele. Trecutul și lucurile pe care le-am trăit și-au pus amprenta pe mine. Am învățat să respect mai mult viața, să mă bucur mai mult de prezent, să nu mai judec așa mult și să înțeleg oamenii punându-mă în locul lor. Mare problemă e că oamenii mă percep greșit, dar sunt convins că o să vină o perioadă în care vor realiza că sunt cu totul altă persoană decât cea pe care și-au imaginat-o ei.

Să te schimbi nu e rău, e dovada clară că îți pasă de tine ca om, dar mare atenție, când alegi să te schimbi, nu o fă și față de alte persoane, iar dacă o faceți aveți grijă ca această schimbare să fie benefică pentru amândoi. Mulți greșesc când aleg să se schimbe, poate una din cele mai mari schimbări temperamentale în masă este la trecerea de la liceu la facultate. Acesta este primul prag important în formarea ta ca om. Atenție, ce spun acum e din proprie experiență! Majoritatea sunt dați peste cap complet, venind dintr-un oraș micuț în care nu ai prea multe de făcut, sunt tentați și atrași de oportunitățile din noul loc. Privind realist, aceasta nu este o problemă, dar problema intervine atunci când începi să îți urăști casa, locul natal. Problema intervine atunci când începi să privești oamenii de acasa cu milă crezând că se ratează sau că se limitează stând acolo. Aceasta este una din multele schimbări pe care nu trebuie să le faci față de oameni, indiferent cât de multă dreptate ai avea. Pentru ei nu te transformi în ceva frumos, ci într-un om sclifosit și arogant. Desigur, există mult mai multe exemple , pe acesta l-am dat că e mai apropiat de vârsta mea, dar poate fi valabil și la o vârstă mai înaintată.

Ca un sfat, indiferent ce ați face, ce ați deveni sau oriunde v-ați duce, nu vă schimbați față de familie și prietenii vechi. Și mai am o întrebare la care trebuie să vă gândiți. Tu cum te-ai schimbat, ce obiceiuri ai căpătat și la ce obiceiuri ai renuntat?

 

Numai bine!:)

Comments are closed.