#BroMANIA la Sala Palatului
19 aprilie 2016
Festivalul de muzică clasică la metrou
20 aprilie 2016
Show all

Eroina interzisă

De curând am citit pe internet că videoclipul piesei „Sub pielea mea” ce aparține formației Carla’s Dreams ar putea fi interzisă de pe posturile tv pe timpul zilei. Nu am stat să analizez care ar fi motivele exacte, dar bănuiesc că scenele siropoase din videoclip sunt principalul motiv. Nu ar trebui să ne mire această decizie pentru că nu e prima dată când se interzic vidoclipuri din acest motiv, în schimb, ce mă miră pe mine foarte mult e că la partea asta de pornografie CNA-ul lucrează cu foarte mult patos, dar când vine vorba de îndobitocirea populației nimeni nu ia nicio măsură. Eu nu înțeleg cum pe tv se difuzează niște chestii extrem de nocive pentru intelectul telespectatorului și nimeni nu reacționează. De ce nu se interzic emisiunile bolnave care nu fac nimic altceva decât să te limiteze în gândire și te îndepărtează de realitate? De ce încercăm să ascundem oamenii de calitate și prezentăm idioții? De ce să nu sancționăm și prostia? Sincer, toată chestia asta cu cenzura și interzicerea unor clipuri sau melodii de pe radio și tv, mi se pare puțin cam abuzivă. Deși în articolul 18 din codul audiovizual scrie că scenele de sex nu pot fi difuzate în intervalul orar 6-23, Constituția României contrazice această „lege” cu articolul 30, unde scrie clar că libertatea de exprimare prin viu grai, scris, imagini sau sunete, nu poate fi încălcată, ba mai mult, cenzura este interzisă. În cazul acesta, de ce se ia o asemenea decizie? Partea amuzantă e că în același articol din codul audiovizualului se interzice publicarea de imagini cu violență fizică, psihică sau de limbaj, dar dacă te uiți la tv de dimineața până seara vezi fie emisiuni în care se bălăcăresc diverși oameni și care se jignesc folosind un limbaj de mahala, fie vezi știri cu morți, crime și violuri, dar nu, așa ceva nu interzicem, e mai bine ca cei mici să vadă cum se ceartă Xulescu cu amanta, nu? Pe bune, prefer ca atunci când copilul meu se uită la tv, mai bine să vadă fundul gol al unei domnișoare, decât un cap gol al unui individ dubios.

Pentru binele nostru sper să nu se mai decurgă la astfel de acțiuni deoarece ni se încalcă un drept și faptul că sunt atacate doar anumite domenii, televiziuni sau oameni este îngrijorător. Trezirea!

Hop, hop, eroina!

Numai bine! 🙂

1 Comment

  1. GABORW spune:

    Conducerea nu vrea ca noi oamenii să fim deștepți, nu inchid emisiunile alea, pentru că ei urmăresc ÎNDOBITOCIREA RASEI!!