E timpul să ai timp!

Și ei sunt oameni, ipocritule!
13 martie 2016
Oamenii nu se uită!
15 martie 2016
Show all

E timpul să ai timp!

Trăim în era vitezei!” aceasta este una din teoriile actuale ce mă enervează la culme și practic refuz să cred în ea. Refuz să cred că nu am timp pentru că nu timpul e problema, ci voința. Nu ai timp pentru că nu vrei și te folosești de această minciună pentru a-ți păcăli creierul că ești leneș. Am devenit prea comozi, vrem ca totul să cadă din cer și să se întâmple pe repede înainte, am uitat să facem lucruri simple precum plimbatul prin parc, cititul, jucatul sau socializarea cu oamenii, prietenii, familia. Ne rezumăm doar la școala sau serviciu, iar tot ce facem este să ne deconectăm de la frumusețea vieții fiind dependenți de rutină.

Timpul nu trece repede daca nu ești obsedat de viteză. Imaginați-vă cum ar decurge o călătorie din doua perspective diferite, prima a unui om disperat să ajungă mai repede la destinație fără să se oprească și a doua a unuia care dorește să admire peisajele de pe drum, oprindu-se și bucurându-se de călătorie, cine credeți că e mai câștigat, cel care la final povestește ceea ce a văzut și fascinează cu detalii amănunțite sau cel care se rezumă la „am fost bă pe acolo, am trecut în grabă, dar stai să-ți spun cum a fost când am ajuns!” Știți ceva? Puțin îmi pasă de destinație, poate eu nu o să ajung acolo, așa că vreau să mă bucur de drum.

Te-ai întrebat vreodată dacă prețuiești timpul cu adevărat și dacă te bucuri de el? Știi cât valorează o secundă? Poate valora o viață. Un om prinde viață în nouă luni și o poate pierde într-o secundă! Este un adevăr trist, tragic, dar pe care noi refuzăm să îl luăm în calcul. Trebuie să fii conștient de faptul că niciodată nu te vei mai întâlni cu momentele pe care le trăiești și nici nu vei reuși să dai timpul înapoi. Tot ce poți face e să regreți, iar regretele sunt și ele pierderi de timp. Totodată trebuie să fii realist că la un momentat o să mori. Din păcate nu știm când, acesta poate e unul din multele motive pentru care ar trebui să-ți cauți timp pentru tine.

Timpul este dușmanul omului modern și prietenul ciudaților. Cine sunt ciudații? Acei oameni care oferă flori în realitate și nu online, sunt acei oameni care merg la teatru în timp ce tu te uiți la seriale americane, sunt acei oameni care se plimbă singuri pe stradă în timp ce tu nu te duci nici până la pâine fără să fii cu cineva sau să vorbești la telefon. Sunt acei oameni care pot face un compliment unei fete de pe stradă fără să le pese că sunt judecați, sunt acei oameni care se bucură și de ploaie nu numai de soare, sunt acei oameni cărora nu le pasă că ziua se termină pentru că și noaptea face parte din zi. Ei sunt acei oameni normali care trăiesc cu adevărat.

Dacă ți-ai făcut timp să citești articolul acesta, înseamnă că subiectul ți s-a părut interesant, te-ai regăsit și poate îmi dai dreptate.

Viața însăși este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăiești ca pe ceva magic! (Albert Einstein)

Numai bine! 🙂

Comments are closed.