Despre vot și rezultate

Performanţă sportivă făcută cu nuiaua
1 iunie 2016
Fă-mi o poza! Cum să stau?
9 iunie 2016
Show all

Despre vot și rezultate

La aceste alegeri locale prezența la vot a fost de aproximativ 49%, cam 9 milioane, un procent similar cu cel de la referendumul din 2012, când romanii au votat pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Se pare că ăsta e nivelul de votanți în România, undeva între 45 și 55%, limitele fiind stabilite în funcție de evenimentele care se conturează în jurul alegerilor, mai exact, dacă românii vor să schimbe ceva, avem acel 55%, dacă simt că treaba merge ok, ne apropiem de 45%, chiar scădem sub acea barieră. De data aceasta e clar că românii au avut de  transmis un mesaj actualei conduceri, după cum probabil știți, la aceste alegeri PSD-ul a tăvălit cu contracandidatul direct PNL, partid din care a făcut parte și actualul președinte Klaus Iohannis. Este foarte evident că și de această dată românii nu au votat pro, ci contra, ceva foarte specific nouă care din păcate nu este un lucru bun pentru că acționând în acest fel ești mult mai vulnerabil în fața manipulării.
Am tot văzut pe la știri spunându-se că PNL-ul, cel puțin la nivel de capitală a pierdut alegerile din cauza lui Cătălin Predoiu, greșit, această campanie a fost pierdută din vina unui singur om, Klaus Iohannis, la fel cum la prezidențiale, Ponta a pierdut din cauza lui Iliescu și Năstase, vedeți, acesta este votul contra și nu pro, chiar dacă PNL a avut câțiva candidați buni aceștia n-au avut șanse din cauza partidului. Oricum pentru mine rămâne un mister cum oamenii pot oscila atât de tare în păreri, acum 7-8 luni urau PSD-ul din tot sufletul, iar acum avem majoritate PSDistă. Chiar nu putem judeca și înțelege că pentru rezultate, indiferent de domeniu, avem nevoie de continuitate, asumându-ne și eventuale eșecuri? Se pare că nu, noi suntem poporul ăla care dăm jos guverne și punem oameni în funcții prin proteste de stradă. Actualul guvern este pus la insistențele a 15-20 de mii de oameni, restul de câteva milioane nu contează, dar dă bine pe sticlă, prostim mai ușor. Repet, rezultatele pozitive ale PSDului din aceste alegeri locale se datorează eșecurilor în lanț ale președintelui Klaus Iohannis, nu neaapărat că ar fi cine știe ce oameni speciali în PSD. Sunt convins că dacă mâine s-ar vota președintele țării, neamțul n-ar mai trece de 15%, și acesta e un procent optimist. Cam asta se întâmplă când se votează orbește și fără cap.

În încheiere o să vorbesc puțin despre victoria Gabrielei Firea din cadrul alegerilor pentru primăria generală a capitalei. Sincer să fiu am fost extrem de surprins când am auzit, nici prin gând nu mi-a trecut vreodată că va caștiga ea, n-o vedeam favorită deloc, mai ales că a avut legături strânse cu Antena 3 și că face parte dintr-un partid care până mai ieri era urât de toată lumea. Sunt curios cum va arăta capitala cu un primar de sex feminin, cred că dacă va face treabă, în cel mai scurt timp posibil va avea șanse reale și la scaunul prezidențial. Mă declar fan!

Numai bine! 🙂

Comments are closed.