Iubind în taină – Mihai Eminescu
3 aprilie 2016
Fii înțelept – Ana Blandiana
5 aprilie 2016
Show all

Decizii, decizii

În general, oamenii funcționează în viață pe propriile idei și decizii. Nu de multe ori am fost puși în fața faptului împlinit când a trebuit să luăm o decizie de moment în care ar fi putut să stea viitorul nostru. De obicei genul acesta de momente sunt gestionate pe instincte, care pot fi dobândite din propriile experiențe sau din învățăturile altora. Niciodată nu poți spune că deciziile în momentele critice sunt bazate pe o gândire extrem de lucidă, nu, pentru că nu avem abilitatea de a citii viitorul sau cel puțin eu nu cred în această teorie aberantă. Din acest motiv cred că trăim viața într-un risc permanent, iar cine crede că stăpânește situația în totalitate și viitorul este asigurat printr-o decizie pe care o consideră bună la momentul respectiv, ori nu a trecut de stadiul copilăriei, ori are probleme la nivel de percepție al realității. Nu uitați că viața o trăim o singură data!

Am învățat din propriile experiențe că atunci când întâmpini o problemă cel mai bine e să găsești o cale de mijloc, iar gândirea să nu ți se focuseze stric pe viitor, ci pe prezent, căci dacă gândim în perspectiva imaginară a viitorului și adăugăm starea din prezent, în unele situații putem fi pasibili de crimă. Fiind o persoană deschisă, prietenoasă, care ajută oamenii și e oarecum naivă din acest punct de vedere, de foarte multe ori am fost călcat în picioare, fie de străini, fie de persoanele foarte apropiate, dar în ciuda acestor lucruri  de fiecare dată am căutat să las loc de bună ziua. Nu e ușor, e extrem de greu să îți controlezi stările de nervozitate când te lovești de o situație de genul, dar niciodată nu mi-a plăcut să mă precipit de teama viitorului și am o problemă destul de mare cu treaba asta, tocmai de aceea când vine vorba de viitor îmi place să gândesc totul logic și merg pe ideea „vom vedea ce va fi!” și nu acționez primitiv finalizând totul într-un mod barbar.

Tot din propria experiență am învățat că eticheta ți-o pui singur prin faptele pe care le faci, fapte ce pot fi repetabile dacă conștiința te încurajează în acțiunile tale. Dar aici există o mare problemă, dacă ceea ce faci ți se demonstrează ulterior că a fost o greșeală este foarte posibil să cazi în impas, iar încurajarea care o dată era făcută într-un mod optimist, va fi făcută într-un mod pesimist bazat pe inconștiența cauzată de frustrarea eșecului, toate acestea fiind posibile din pricina unor decizii luate greșit.

Mare atenție la ceea ce vă plănuiți și cum acționați în momentele critice, căci e mai bine să fii un simplu om printre oameni, decât un rege printre cadavre.

Numai bine! 🙂

Comments are closed.