Cuvânt de început
16 februarie 2016
Aspirații
17 februarie 2016
Show all

Cei 7 ani de acasă

Auzim atât de des expresia „are/ n-are cei șapte ani de acasă”, încât nu mai avem niciun fel de reacție, ba mai mult, nici nu mai conștientizăm ce înseamnă cu adevărat acestă expresie.

Dar, totuși, ce înseamnă când spui că un om are cei șapte ani de acasă?

Evident, acest lucru se referă în principal la modul în care te comporți în societate. Să știi regulile de bun simț, sa respecți oamenii din jurul tău, dar să te respecți și pe tine. Trăind într-o perioadă în care tehnologia a pus stăpânire pe viețile noastre, tindem din ce în ce mai mult să uităm cum ar trebui să ne comportăm în viața reală. O să vă adresez câteva întrebări la care să vă răspundeți singuri, iar la final, trageți o concluzie despre modul în care vă comportați în societate, dacă e bine sau nu.

  • Când ai multumit ultima oară unei persoane străine pentru un lucru de nimic?
  • Când ai ajutat ultima oară o persoană de pe stradă când a avut nevoie de ceva, de cărat o plasă, de dat indicații sau de trecut strada?
  • Când ai oferit ultima oară locul din autobuz sau metrou unei persoane mai în vârstă?
  • Când ai mulțumit ultima oară vânzătoarei pentru că te-a servit?
  • Când ai oferit ultima oară o floare?
  • Când le-ai multumit părinților ultima oară pentru comportamentul pe care ți l-au dat?

Sunt câteva întrebări simple pe care ar trebui să ni le punem zi de zi. Nu e nimic complicat, ci doar trebuie să gândim, să fim mai comunicativi si mai buni cu cei din jur.

Numai bine!

Comments are closed.