Buni de protestat, sictiriți de votat

Solo, Forza zu!
23 mai 2016
Dacă îi iubiţi, luaţi-i acasă!
1 iunie 2016
Show all

Buni de protestat, sictiriți de votat

Peste două săptămâni avem alegerile locale, pe direct, ne alegem primarii. Desigur că nu suntem lipsiți de acțiunile specifice din timpul campaniei electorale, arestări, dezvăluiri și minciuni spuse cu zâmbetul pe buze. La polul opus în tabăra alegătorilor avem veșnicele dispute cauzate de fanatismul față de un anumit partid, discuții și analize politice făcute de sociologul de cartier sau ignoranța deșteptului debarasat de „societatea asta fraieră care face jocurili la politicieni”. Cei din urmă mă enervează cel mai rău. N-am nicio problemă cu acele persoane care își spun părerile despre politică atât timp cât au un minim de argumente plauzibile (nu similare cu ale mele, ci plauzibile), la fel, nu am nici o problemă cu cei care susțin un anumit partid, până la urmă aceasta este o competiție și e normal ca oamenii să aibă favoriți, în schimb, nu pot să suport acel tip de om care se crede superior și refuză să voteze pe motiv că „oricum iese cine vrea ei”, iar noi, ăștia care votăm suntem niște fraieri. Cu acest tip de gândire sunt într-un dezacord total și nu înțeleg cum poți să fii atât de ignorant mai ales când știi că de-a lungul istoriei dreptul la vot a fost interzis femeilor și oamenilor cu o situație financiară precară, iar în comunism, cetățenii se duceau la vot doar de formă pentru că părerea lor nu conta. La ce v-ați dorit democrație, să vă faceți nevoile pe aceste drepturi?
Mi-e scârbă când văd oameni atât de delăsători care uită cum trăiau în perioada comunistă, iar acum fac mofturi din orice. Urăsc genul ăsta de oameni care comentează, dar nu știu să ia atitudine într-un mod civilizat. La ei totul se rezumă la proteste, căci ce merge cel mai bine în România? Combinăreala, caterinca și panarama. N-am nicio problemă cu cei care protestează, dar dacă protestați, faceti-o cu cap! Vedeți situația actuală cu guvernul de tehnocrați care a fost ales la insistențele străzii, adică, vreo 15.000 de oameni au decis pentru vreo 19 milioane. De ce? Acest lucru m-a deranjat extrem de tare, în primul rând că eu nu eram de acord cu schimbarea guvernului precedent și mai ales, eu nu doream acest guvern, de ce nu s-a făcut un referendum ca să pot fi întrebat legal dacă doresc această schimbare? Foarte simplu, nu s-a decurs la acest lucru pentru că în România oamenii nu votează, lor le place să își aleagă liderul de turmă aruncând cu pietre și sulițe cum se făcea odinioară în paleolitic. Și o spun cu părere de rău, dar în momentul de față, la nivel general, gândirea românilor este primitivă.

Ce te costă să te duci la vot, ce ai de pierdut? Te deranjează că lupta se dă între doi oameni? Spuneam mai sus, aceasta este o competiție și e normal să existe niște favoriți. Spre exemplu, eu prefer un om care face parte dintr-un partid în schimbul unuia care pretinde că e independent și nu are nicio treabă cu ceilalți politicieni. De ce? Pentru că nu cred în independența politică. Sunt convins că o dată ajuns la putere ai nevoie de susținere din partea cuiva, n-o să poți face totul de unul singur și nu ai cum să te izolezi, iar interacționarea cu ceilalți politicieni sau cu partidele politice, practic este inevitabilă. Nu mai gândiți ca oile și puneți-vă puțin mintea la contribuție, sunt sigur că o aveți, numai că în unele cazuri e prea relaxată, ca să nu zic odihnită.

Eu sper că la aceste alegeri prezența la vot să fie mult mai ridicată, altfel îi vom auzi din nou pe deștepții care scuipă semințe în ziua votului și refuză să se prezinte la vot, comentând și făcând caterincă pe seama morților care votează. Tragic, un mort a votat pentru tine, dar și pentru mine, așa că du-te la vot cât ești viu și ai discernământ!

Numai bine! 🙂

Comments are closed.