Pianistul
18 aprilie 2016
Eroina interzisă
20 aprilie 2016
Show all

#BroMANIA la Sala Palatului

În weekend am fost la București pentru a vedea spectacolul lui Matei Dima de la Sala Palatului. Cine e Matei Dima? E primul om din România care a făcut vine-uri. Bine, fie, el e BROMANIA, vă sună cunoscut acum? Totuși, aș dori să îi spun și să îl prezint pe numele real, pentru că merită pe deplin. De ce? Foarte simplu, din respect pentru munca pe care a depus-o și pe care o depune să facă ceea ce vedem noi. Ca să realizezi un clip scurt de câteva secunde în care să concentrezi o situație ce în realitate se desfășoară pe o durată mai mare de timp îți trebuie ceva pregătire și ceva în cap.

Sincer să fiu nu mă așteptam la mare lucru, deși știam ca tipul a făcut niște studii prin America, legate de actorie și regie, dar totuși e o diferență între jocul actoricesc din filme unde ai posibilitatea de a trage mai multe duble și cel de pe o scenă cu public real unde dacă ai greșit trebuie neaapărat să improvizezi. Ei bine, am fost extrem de uimit să văd că se descurcă excepțional, iar spectacolul a fost o reușită. Momentele pregătite de el au fost ok, cursul spectacolului a decurs normal, nu au fost pauze, iar spectatorii au apreciat asta.

Glumele pe care le-a spus au fost amuzante și au prins la public, de altfel, un public foarte tânăr, media de vârstă din ce am văzut eu, cred că a fost undeva pe la 22-23 ani. A abordat foarte mult subiete legate de facebook și relații adoleșcentine, dar mi-a plăcut că au avut legăura între ele, nu și-a scris glumele pe o foaie și le-a spus ca pe un rol la grădiniță, ci a reușit să le combine astfel încât să creeze o poveste.

Am râs și am facut-o destul de mult, la fel de mult ca la spectacolul lui Bobonete din iarnă tot de la Sala Palatului, dar trebuie să știți că stilurile de prezentare sunt total diferite, la fel ca și subiectele. La Matei am observat că nu se menajează deloc, iar o mare parte din glume sunt făcute pe seama lui, este o autoironie inteligentă care prinde la public deoarece foarte mulți se regăsesc în problemele pe care le relatează el și faptul că recunoaște niște chestii care pentru majoritatea sunt intime, te fac să te amuzi destul de tare. Este un fenomen ciudat căci râzi de întâmplările lui, dar totodată râzi și de tine.

Pe lângă el, pe scenă au mai urcat și alți artiști. Au fost două momente muzicale scurte ale Antoniei si formației Carla’s Dreams, dar și reprezentații de stand-up susținute de două dintre colaboratoarele lui Matei. A fost un eveniment complex care și-a meritat banii pe deplin. Din partea mea are numai cuvinte de laudă, iar dacă aveți ocazia să participați la un  spectacol de-al lui, vi-l recomand cu căldură.

HiHiHi!

Numai bine! 🙂

Comments are closed.