Cei 7 ani de acasă
17 februarie 2016
Oameni
17 februarie 2016
Show all

Aspirații

Vă mai aduceți aminte momentul acela când ați intrat în scoală prima dată? Vă mai aduceți aminte întrebarea „tu ce vrei să te faci când vei fi mare?”. Ei bine, eu îmi aduc aminte perfect aceste momente. Și la fel de bine îmi aduc aminte ce visuri am avut, atât la acea vârstă, cât și mai târziu.

Nu cred că e copil să nu iși fi dorit vreodată să devină polițist, pompier sau medic, pentru că sufletul nostru la acea vârstă e curat, iar dorința de ai salva pe ceilalți este aproape la fel de importantă ca jucăria preferată. Din păcate această bunătate sufletească nu ține prea mult. Cu cât înaintăm în viață ne dăm seama că dorim să facem altceva. Experiențele neplăcute pe care le trăim, oamenii care ne fac să suferim, ne împing către lumi mult mai diferite decât credeam noi că o sa vizităm atunci când eram mici. Eu, spre exemplu, am avut o gramadă de meserii la care am visat, desigur, cea de polițist, apoi, a urmat cea de economist, profesor, cercetător, ghid turistic, politician, consultant, psiholog, arhitect, grafician și cea mai tare, preot. Din păcate sau din fericire, nu activez în niciuna din meseriile înșirate, am ales fotografia pentru că mă relaxează, îmi permite să învat încontinuu, pot activa pe cont propriu, pot câștiga bani frumoși, mă pot plimba, cunosc oameni și locuri, îi pot învăța pe alții, dar cel mai important, știu că dupa ce voi trece in neființă, toată munca mea va fi apreciată în continuare, poate mai mult decât a fost în timpul vieții. Și după cum vedeți, am ales o meserie care să cuprindă aproape toate dorințele mele profesionale din timpul vieții. Nu a fost o alegere întâmplătoare, chiar am luat în calcul aceste aspecte și chiar dacă uneori simt că cedez și spun ca renunț, continui să fac acest lucru, crezând în propriile visuri și încercând să nu dezamăgesc copilul din mine.

Dacă nu te-ai hotărât până acum ce îți dorești să devii, nu te speria, viața are o grămadă de alternative pe care ți le oferă, trebuie doar să fii atent la micile semnale! 🙂

 

Numai bine!

Comments are closed.